parasite

1 min. lezenParasite: ziek (goed)

Jaar: 2019
Regisseur: Bong Joon-ho

Parasite draaide al een tijdje en enerzijds wilde ik er al wekenlang naartoe. Anderzijds vreesde ik enge scènes. Toch werd ik blij toen ik deze Zuid-Koreaanse film van dezelfde regisseur als Netflix-film Okja, eindelijk bekeek.

van komisch naar gruwelijk

Verrassend genoeg is het eerste deel van de film meer een komedie. Pas later komen de gruwelijke scènes. Ja, gruwelijk zijn ze. Maar wel steengoed. Ik zat op het puntje van mijn stoel en gilde het uit (terwijl ik wegkeek van het scherm).

8.6 op IMDb

Voor de vriend met wie ik was, gold dit niet, die bleef de kalmte zelve dus misschien heb je niets aan deze mededeling en ga je het totaal niet spannend vinden. De kans dat je de film goed gaat vinden is daarentegen statistisch gezien groot, met de 8.6 waardering momenteel op IMDb.

Ongekende dynamiek

Parasite heeft een ongekende dynamiek, die je als kijker meeneemt in allerlei sferen en emoties. Die van warme familiebanden, leugens, arm zijn, wanhoop, durf, woede en eenzaamheid. Dat maakt de film gelaagd en bewonderenswaardig.

Gouden Palm, Golden Globe

Dat vonden meer mensen. Zo werd Parasite bekroond met een Gouden Palm, won het een Golden Globe voor beste buitenlandse film en is het genomineerd voor zes Oscars dit jaar.

Conclusie

Aanrader. Ziek goed, deze twee uur durende parasiet. Kan je niet tegen bloederig? Dan even wegkijken of de film algeheel overslaan (waarmee je wel weer wat mist).

IMDb naar Parasite.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.