marriage story

1 min. lezenMarriage Story: guur

Jaar: 2019
Regisseur: Noah Baumbach

Vlak nadat ik – alweer weken geleden – een half uur lang natregende op de fiets om Marriage Story te bekijken in de Filmhallen, hoorde ik dat deze film ook op Netflix te zien is. Doe dus vooral niet zoveel moeite als ik deed. 

Op weg naar een scheiding

Het verhaal van Marriage Story (van de maker van The Squid and the Whale en Frances Ha), is net zo guur als het weerbeeld die dag. Een man, Charlie (Adam Driver) en vrouw, Nicole (Scarlett Johansson) die het zichzelf en elkaar graag heel moeilijk maken, in hun huwelijk op weg naar een scheiding.

Emotionele wonden

Twee topacteurs bij elkaar zorgt automatisch wel voor een interessant plaatje. Maar heel positief ga je het niet krijgen in deze film. De emotionele wonden van beide personen worden steeds zichtbaarder. Hoewel die van Nicole de meeste aandacht krijgt.

Subtiele humor

Heel af en toe is er iets schrijnends, grappigs. Precies op de unieke manier waarop Adam Driver dat kan doen. Ook de rol van Laura Dern als advocate Nora Fanshaw, is erg goed en veelal komisch. De subtiele vorm van humor maakt deze film draaglijk.

Concluderend

Draaglijk, maar geen feelgood-film. Desalniettemin een erg mooie en sterke film die je aan het denken zet over relaties. Aanrader.

IMDb naar Marriage Story.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.