1 min. lezenMr. Poppers’ Penguins: vrolijk

Jaar: 2011
Regisseur: Mark Waters

Tot voor kort had ik nooit van Mr. Poppers’ Penguins gehoord. De zes op IMDb klonk wat laag. Maar Jim Carrey in een film, en ik ben gelukkig. Dus gaf ik deze pinguin-film vol vertrouwen een kans. Wat zou die zes veroorzaakt hebben? Mijn zintuigen stonden op scherp.

zakenman

Ook deze keer stelt Carrey me niet teleur. Als Mr. Popper is hij een succesvolle zakenman met twee kinderen bij een vrouw met wie hij niet meer is. Hij is verre van de ideale vader. En ook verre van een ideale man. Zijn werk gaat namelijk altijd voor.

Cliche versus origineel

Hoewel de film behoorlijk wat cliché-matige aspecten bevat – direct ook het antwoord op de vraag waarom de film geen hogere waardering heeft – vind ik dit niet storend. Carrey’s humoristische acteerwerk maakt veel goed. En hoe vaak heb je een film gezien met pinguins die in een appartement rondwandelen? Precies.

Taalgrapjes

Het leukste aan Mr. Poppers’ Penguins vind ik de taalgrapjes. In plaats van ‘Yes, absolutely’, zegt Mr. Popper ‘Yabsolutely’. Of hij zegt: ‘LGB one’. Waarop zijn dochter vraagt: ‘Wat zeg je?’ Mr. Popper: ‘Let’s go buy one’. Andere goede opmerkingen: ‘Snice’ en ‘snatural’.

Conclusie

Al met al is Mr. Poppers’ Penguins een hele vrolijke film die nét goed genoeg is om het geen slechte film te noemen. Het gaat over familiebanden, liefde en aandacht. Als je zin hebt in een positieve film, kijk dan Mr. Poppers’ Penguins.

Link naar Mr. Poppers' Penguins.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.