1 min. lezenThe Upside of Anger: mooi

Jaar: 2005
Regisseur: Mike Binder

Als je Kevin Costner ziet, dan denk je aan.. The Upside of Anger. Niet echt nee. Toch is het jammer als deze film die op Netflix staat, aan je aandacht ontsnapt. 

Gekwetste vrouw

Terry Ann Wolfmeyer (Joan Allen) is een gekwetste vrouw. Haar man verliet haar plotseling, zonder uitleg of afscheid. Het enige dat haar pleziert is het drinken van véél alcohol. Gemeenschappelijke vriend en radiomaker Denny (Kevin Costner) houdt daar ook wel van en dat vormt een band.

vier dochters

De vier dochters van Terry Ann – die allemaal erg van elkaar verschillen – gaan ogenschijnlijk goed om met het verlies van hun vader. Hoewel de ene boos is op Terry Ann en de anderen boos op haar vader. De sfeer thuis wordt er niet veel beter op. Zo kabbelt het leven in dit gezin wat voort, met huisvriend Denny in hun midden.

Verteller

De verteller van het verhaal is de jongste dochter Popeye. Dit vind ik een grappig detail van de film. Vooral gezien haar kleine rol in het verhaal.

Charme

Wat ik leuk vindt aan The Upside of Anger is dat het een soort huis-tuin-en-keuken verhaal is; er gebeurt niet zoveel bijzonders. Toch is dat juist de charme van de film. Het is een dramafilm, maar er zijn ook veel komische dialogen. Het kijkt lekker weg. En er zijn mooie diepte- en hoogtepunten.

Conclusie

Ik heb me vermaakt met The Upside of Anger. De film biedt een mooie combinatie van realistisch drama, romantiek en humor. Aanrader.

Link naar The Upside of Anger.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.