heathers, film

1 min. lezenHeathers: fantastisch

Jaar: 1988
Regisseur: Michael Lehmann

Over fantastische films gesproken, laten we het eens over Heathers hebben. Voor iemand als ik die van kleding uit de jaren tachtig houdt, evenals van films met bijdehante vrouwen in de hoofdrol, is dit een waar pareltje. 

Van komedie naar horror

Het is een komediefilm – en het begint dan ook komisch -maar wél eentje met een scherp randje. Hoe langer je kijkt, hoe meer je in een soort horrorfilm terecht komt. En dan van het uitvergrote, absurde soort. Iets dat ik wel kan waarderen.

Verveling

De titel verwijst naar de vele Heathers in de film. Hoofdpersoon Veronica (Winona Ryder) is bevriend met ze allemaal. Ze is een overgekwalificeerde middelbare schoolleerling die uit verveling grappen uithaalt en tijd doorbrengt met haar op macht en uiterlijk gerichte Heather-vriendinnen.

J.D.

Hoe toevallig loopt zij de psychopathische, doch uiterst charmante schoolverlater Jason a.k.a. JD (Christian Slater) tegen het lijf, die het voor de zoveelste keer probeert op een nieuwe school. Van daaruit ontstaat er een interessant verhaal.

Lust voor het oog

Heathers is op de eerste plaats een lust voor het oog, door de mijns inziens geweldige outfits, tegen een perfect dromerig en luxe jaren tachtig-decor. Veronica verveelt geen seconde, evenals J.D. En omdat ik maar weinig films met Christian Slater gezien heb, kon ik daarvan extra genieten. En dan heb ik het nog niet eens over alle komische cameraposities, scherp en adequaat.

Conclusie

Kortom, fantastische jaren-tachtig-jeugdfilm met verre van saaie hoofdpersonen. Tip!

IMDb naar Heathers.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.