forgetting sarah marshall

2 min. lezenForgetting Sarah Marshall: grappig

Jaar: 2008
Regisseur: Nicholas Stoller

Typisch zo’n Netflix-film, was mijn eerste gedachte. Zo’n nét niet goede komedie, speciaal voor het Netflix-publiek, wiens eisen minder hoog zijn dan bijvoorbeeld het Cineville-publiek. Maar Jason Segel in de hoofdrol trok me wel en de 7.2 op IMDb gaf hoop.

Kreng

En dan hebben we het nog niet eens over Kristen Bell, dé Sarah Marshall. De vrouw om wie het allemaal gaat. Het kreng welteverstaan, in dit verhaal. Het is leuk om te zien hoe jong ze nog is in deze film, ik ken haar vooral van haar latere rollen in de series House of Lies en The Good Place.

Geniaal

De openingsscène is behoorlijk geniaal. Peter, een emotionele man zonder ambitie, wordt geheel onverwachts verlaten door zijn vrouw Sarah, zijn alles. Het lijkt ook wel alsof Jason Segel altijd dit soort rollen speelt, van ietwat trieste, dromerige, mentaal zwak mannen. Maar hij is er geknipt voor.

Nog meer toppers

Naast deze twee toppers heb je ook Mila Kunis en Russell Brand om je kijkplezier te vergroten. En kleine rolletjes voor zowel Paul Rudd als Jonah Hill, die ik ook altijd erg goed vind. Bij elkaar maken deze acteurs en actrice het kijken naar dit trieste, doch komische liefdesverhaal, heel leuk.

Verveelt niet

Oké, het is misschien niet je allerbeste komedie. Het is erg grappig en leuk maar niet persé héél indrukwekkend. Toch heb ik met plezier gekeken en verveelt de film niet. Mede dankzij Segel die de grootste eer mag krijgen voor zijn zeer adequaat neergezette karakter. Russell Brand op de tweede plaats, als érg vermakelijke, egoïstische rockster Aldous Snow.

Conclusie

Kortom, komische film met goede acteurs, die zeker een kijkje waard is. Misschien niet je beste komedie ooit, maar wél een leuke. Aanrader voor de komediefan.

IMDb naar Forgetting Sarah Marshall.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.