1 min. lezenBlack Swan: meeslepend

Jaar: 2010
Regisseur: Darren Aronofsky

Hoewel ik wist dat Black Swan een goede film zou zijn, trok het verhaal me nooit zo aan. Het leek me wat te dramatisch. Toch, na de zoveelste aanbeveling besloot ik Black Swan maar eens een kans te geven. Daar heb ik geen spijt van.

Witte en zwarte zwaan

Nina (Natalie Portman) is een mentaal onderontwikkeld, maar professioneel zeer goede balletdanseres. Nu het genootschap waar ze bij is aangesloten voor het Zwanenmeer een eerste solist zoekt die zowel de witte als de zwarte zwaan kan dansen, is dit alles waar het leven om draait voor Nina. Zeker als ze die rol krijgt.

Liefdesleven

Wat betreft dat mentaal onderontwikkelde: in Nina’s privéleven valt er nog veel te ontdekken. Wonende met haar moeder, krijgt ze vrijwel geen kans om een liefdesleven te ontwikkelen. En dat terwijl ze toch allang geen tiener meer is. Gelukkig zijn er andere dansers die haar wat op weg helpen.

Rivaliteit

Bovenstaande twee onderwerpen zijn de kern van Black Swan. Daarnaast is er nog wat rivaliteit tussen de dansers. Echte cat-fights. In het echte leven, of denkbeeldig.

Nina’s oogpunt

De film verveelde me geen minuut. Je volgt het verhaal vanuit Nina’s oogpunt, en in haar wereld is er veel gaande. Misschien iets te veel zelfs.

Conclusie

Mooie film over ballet en een meeslepend persoonlijk portret van de eerste solist. Aanrader.

Link naar Black Swan.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenBlack Swan: meeslepend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.