2 min. lezenTony Robbins: I Am Not Your Guru (Joe Berlinger) -> Emotioneel

tony-robbins-dawnTony Robbins: I Am Not Your Guru is een documentaire, anders dan alle anderen. Verwacht bij deze film over de Amerikaanse levenscoach & spreker Tony Robbins geen informatieve verhaallijn met pros en cons of een duidelijk begin en eind. De documentaire is ook niet enorm biografisch. Nee, het is een bijna twee uur durende therapeutische sessie, waar je als kijker in meegetrokken wordt. Ik denk dat Berlinger zich realiseerde dat dat al meer dan genoeg is. En daar heeft hij gelijk in. Het is een erg intense documentaire, met veel emotionele mensen. Inclusief mijzelf, moet ik stiekem toegeven. 

Jaren geleden las ik weleens boeken van Tony Robbins, en ik heb zijn werkwijze altijd fascinerend gevonden. Wat ik interessant vind aan de documentaire is het feit dat je iets hoort over de niet-guru zijn persoonlijke leven. Toch is dat onderdeel erg naar de achtergrond gedrukt. Dat is jammer, want hoewel je veel te weten komt over het werk dat Robbins verricht en hoeveel mensen hij daarmee bereikt, is het net zo interessant om over de persoon zelf wat te leren. Het had daarom wat mij betreft nog wat informatiever gekund.

Wat ik mooi vind aan Tony Robbins: I Am Not Your Guru is dat het over liefde gaat. Liefde in de wereld. Liefde voor jezelf. Voor elkaar. Verder gaat het over eerlijk zijn en keuzes maken.

Concluderend
Er is veel te zeggen over de film, maar ik heb er zeker van genoten. Ik vond het een erg mooie film. Ik ben vooral benieuwd hoe anderen het ervaren. Te emotioneel? Of juist interessant? Ik zou het alleen mensen aanraden die niet misselijk worden bij het woordje ’therapie’ en die het idee van een coach wel boeiend vinden. Want ik vermoed dat je anders niet meer weet waar je moet kijken, als deze documentaire eenmaal aanstaat.

Link naar Tony Robbins: I Am Not Your Guru.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “2 min. lezenTony Robbins: I Am Not Your Guru (Joe Berlinger) -> Emotioneel

  1. Nostra schreef:

    Heb er een tijdje geleden een recensie over geschreven. Was zeker interessant, maar wel eenzijdig en bijna een infomercial. Desondanks vond ik het wel een goede docu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.