1 min. lezenLive by Night (Ben Affleck) -> Pistolenfestijn

maxresdefault-2Live by Night. De nieuwe film met en geregisseerd door Ben Affleck. In eerste instantie leek deze film me wel wat. Eenmaal kijkende, realiseerde ik me dat dit toch niet de kwaliteitsfilm is, die ik gehoopt had. Van alle fantastische films die ik de laatste tijd gezien heb, is dit toch wel de slechtste.

Misschien heeft Affleck – inmiddels overigens een wat oudere man – iets met pistolen en poppetjes doodschieten, want er worden er erg veel neergehaald in Live by Night. De kogels vliegen je om de oren. Waardoor je dit verhaal wellicht een actiefilm zou kunnen noemen.

Affleck speelt zelf de hoofdrol, als boef en later gangster Joe Coughlin, die tussen de foute mannen nog het beste karakter lijkt te hebben. De scenes voltrekken zich vlot. Er wordt zoveel verhaal in deze film gestopt, dat je je als kijker niet kunt verplaatsen in de karakters. De karakters zijn niet uitgediept. En dat is precies de reden dat ik dit geen goede film vind.

Conclusie
Hier en daar kwam er een interessante scene voorbij tussen alle pistolen en gewelddadige scenes door, waardoor ik het uiteindelijk prima vond om de gehele film uit te zitten, maar wie dit een topfilm noemt is een persoon die ik niet begrijp. Aanrader? Nee. Zelfs de actiefilm-liefhebbers zou ik deze film nog niet aanraden. Dan kun je nog beter een klassieker gaan kijken!

Link naar Live by Night.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenLive by Night (Ben Affleck) -> Pistolenfestijn

  1. tbouwh schreef:

    Nop, erg matig, vlak script vooral. Jammer, want met de drooglegging heb je wel een van de meest interessante episodes uit de Am. geschiedenis te pakken..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.