1 min. lezenThe Founder (John Lee Hancock) -> Een jacht

founder_still_michael-keaton_lg-h_2016_0Twee uur lang naar een McDonalds-hamburger-gerelateerd verhaal kijken, vond ik best een opgave. Het is niet mijn lievelingsburger en culinair kan ik het ook niet noemen. Toch was ik wel benieuwd naar deze op waarheid gebaseerde speelfilm over the founder van de McDonalds-keten. 

Het blijkt niet zo’n schön verhaal, over een man die koste wat het kost zijn imperium – of eigenlijk dat van twee hamburger-bakkende broers – wil uitbreiden. De twee broers Dick (Nick Offerman) en Mac McDonald (John Carroll Lynch) bedenken namelijk een serviceconcept dat salesman Ray Kroc (Michael Keaton) als muziek in de oren klinkt. Kroc slaagt in zijn plan met vlag en wimpel. Wel een mooie rol voor Micheal Keaton.

Het enige irritante aan het verhaal is dat Kroc zijn werkwijze als een glorieus Amerikaans businessmodel wordt gepresenteerd – en de twee broers worden neergezet als bijna dom en niet zakelijk – terwijl zij simpelweg hun eigen idee hadden over kwaliteit. Anderzijds is het wel bijzonder om te zien hoe groot Kroc het merk McDonalds heeft gemaakt.

Aanrader? Mhaw. Wie een hekel heeft aan McDonalds hoeft deze film echt niet te bekijken. Zoveel mis je er niet aan.

Link naar The Founder.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenThe Founder (John Lee Hancock) -> Een jacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.