the greatest showman, film, movie

2 min. lezenThe Greatest Showman: vrolijk

Jaar: 2017
Regisseur: Michael Gracey

Zoals ik tijdens La La Land kinderlijke blijdschap zag, zo zag ik bij The Greatest Showman ongedwongen vrolijkheid. Deze musical gaat over dromen, jezelf zijn en plezier hebben in het leven. 

Glimlach

Dat alleen al, bezorgde me een glimlach op mijn gezicht tijdens het kijken. Oké, je hoort sommige liedjes iets te vaak. Maar ze zijn wel erg leuk en een verademing vergeleken met de gemiddelde bioscoopfilm.

Charisma

Showman P.T. (Hugh Jackman) is een geweldig charismatisch karakter. Hij leeft enthousiast en uit liefde voor zijn vrouw Charity (Michelle Williams), die heel tevreden en loyaal is aan haar man. Dat hij risico’s neemt om geld te verdienen voor zijn gezin en op originele wijze een spektakel opzet dat geliefd, maar ook gehaat wordt door de stad, neemt zij voor lief.

Perfect

De perfect uitgevoerde rol van P.T. én de bijzonder tevreden rol van Charity, maakt The Greatest Showman tot een plezierige film. Dat je Hugh Jackman niet in heel veel recente films ziet, heeft wat verfrissends. Zijn gezicht is wel bekend, maar niet zoals de grote namen in Hollywood. Een andere leuke rol heeft Zac Efron. Hij is de fortuinlijke Phillip, die zakelijke partner wordt van P.T.

Anders zijn

Een heel mooi aspect van de film, is het feit dat ‘anders’ zijn wordt bejubeld. Mensen die hun hele leven verstoten werden, krijgen in het verhaal een nieuw leven. Daardoor is de The Greatest Showman niet alleen vrolijk, het heeft ook diepgang.

Jong en oud

De film kan prima door kinderen worden bekeken, zoals ik al verwachtte. Maar ik vind het niet persé een kinderfilm. Het gaat ook over allerlei volwassen onderwerpen als geld verdienen, zaken doen, zelfacceptatie, moeilijke liefde, en relaties. Oftewel, de film is geschikt voor jong en oud.

Concluderend

The Greatest Showman is een plezierige, vrolijke film waar allerlei leeftijden van kunnen genieten. Aanrader.

Link naar The Greatest Showman.
Deel deze post / share this post

6 gedachten over “2 min. lezenThe Greatest Showman: vrolijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.