molly's game, film, movie

1 min. lezenMolly’s Game: enerverend

Jaar: 2017
Regisseur: Aaron Sorkin

Molly’s Game leek me een interessante, spannende film. Dat blijkt ook zo te zijn. Dit op waarheid gebaseerde verhaal draait om Molly (Jessica Chastain), een afgeschreven Olympische skiër, die voordat ze Rechten wil gaan studeren, plezier krijgt in het organiseren van privé pokertoernooien. 

Femme fatale

Dit wordt een enerverend en fascinerend leven voor Molly, en voor de kijker. Ze verdient bakken met geld, terwijl zij als femme fatale, gehuld in strakke jurkjes en stiletto’s, de administratie ervan doet.

Russische maffia

Totdat ze zichzelf in de nesten werkt, door de Russische maffia in elkaar geslagen en beroofd wordt, opgepakt wordt door de FBI en een advocaat nodig heeft. Dit is in het kort waar Molly’s Game om draait. Haar vader Larry (Kevin Kostner) heeft ook een deel hierin. Hij en Molly hebben een ingewikkelde band.

Moeilijk te begrijpen

Advocaat Charlie (Idris Elba) staat niet te springen om de ietwat ordinaire pokerprinses te helpen. Bovendien is het lastig voor hem om Molly’s gedachtegang te begrijpen, een vrouw die voordat ze begon met deze toernooien, eigenlijk al het geluk van de wereld aan haar zijde had.

De echte Molly

Wat ik na het zien van deze film het meest ongelooflijke vind, is dat de échte Molly Bloom dit daadwerkelijk heeft meegemaakt. Het is niet alleen maar een spannend verhaal, dit was serieus haar leven. Erg indrukwekkend.

Conclusie

Molly’s Game is geen film om uitgebreid over te schrijven. Als het verhaal je aanspreekt, dan raad ik de film zeker aan. Het is spannend, enerverend en wat mij betreft: machtig interessant.

Extra Informatie

Hieronder zie je een interview met Molly Bloom door Ellen DeGeneres en kun je ontdekken hoe écht de film is.

Link naar Molly's Game.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.