the children act

1 min. lezenThe Children Act: prachtig

Jaar: 2017
Regisseur: Richard Eyre

Je kunt boeken lezen of je kunt films kijken, of je kunt het allebei doen. The Children Act is in ieder geval een boekverfilming, van een boek dat ik niet heb gelezen, over een rechter die een oordeel moet vellen over een minderjarige Jehova-getuige.

Positief verrast

Ik moet zeggen dat ik op basis van de filmbeschrijving verwachtte dat de film vele malen minder goed en interessant was dan hoe The Children Act uiteindelijk blijkt te zijn. Ik ben positief verrast door de bijverhalen en romantiek. En na het zien van de film heb ik extra respect voor auteur Ian McEwan, die dit originele, diep-emotionele verhaal schreef, evenals het script van de film.

Origineel

Origineel dus, waarom? Omdat het een film is die een ander soort liefde beschrijft dan alle anderen. Een ongrijpbare. Daarnaast zie je ook wat je gewend bent van relaties, maar dan op een vrouwvriendelijke manier. De vrouw is hier de sterke, in plaats van de gekwetste zwakke. Wat ik ook erg kan waarderen.

Drama

Het blijft een dramafilm. Maar er zijn talloze komische scènes, met dank aan Emma Thompson, die de hoofdrol speelt van rechter Fiona Maye. Ook Stanley Tucci vind ik leuk en verfrissend in deze film, in de rol van man van Fiona.

Conclusie

Een minder eentonige film dan je aanvankelijk verwacht bij de filmbeschrijving. Een prachtig verhaal met drama, humor, diepgang en originaliteit. Een aanrader voor wie zich wil laten verrassen.

IMDb naar The Children Act.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Children Act: prachtig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.