Spirited Away

1 min. lezenSpirited Away: enerverend

Jaar: 2001
Regisseur: Hayao Miyazaki, Kirk Wise

Hoewel zo bekend en beroemd, deze animé had ik nog nooit gezien. Nu Lab111 weer een leuk zomerprogramma heeft, greep ik mijn kans om Spirited Away te bekijken. 

Niemandsland

In vergelijking tot sommige andere Studio Ghibli-films zoals Arrietty, verbaasde het me hoe spannend Spirited Away is. Als ik een kind zou zijn zou ik het eng vinden. En als volwassen kijker zat ik ook op het puntje van mijn stoel. Wou zou er met het kindje gebeuren dat zo verdwaald in niemandsland belandde?

Spirited Away, film, anime, ghibliChihiro

Het is het kleine meisje Chihiro dat dit overkomt, na een wandeling met haar ouders. Voor ze het weet zijn die veranderd in beesten en moet ze haar eigen weg zien te vinden. En dat is lastig als ze mens wil blijven.

Nare persoonlijkheden

Spirited Away zit vol nare persoonlijkheden, kwade geesten en afstotelijke figuren. Maar je kijkt daardoor wel je ogen uit. Er zitten ook komische figuren tussen. De leukste vond ik zelf de kleine figuurtjes die kolen moeten tillen. Ze zijn heel bijdehand en schattig.

Hoe

Zoals het altijd gaat in kinderfilms, komt er aan alle narigheid toch ook een eind. Maar hoe? Dat is de vraag. Het is een enerverende achtbaan waar Chihiro zich in begeeft.

Aanrader?

Ik heb genoten van Spirited Away. Het was mij iets te bombastisch maar het is zeker een mooie film. Aanrader voor de Ghibli-fan die houdt van gekte.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.