the bookshop, film, still

1 min. lezenThe Bookshop: kleurloos

Jaar: 2017
Regisseur: Isabel Coixet

Mijn verwachtingen waren al laag, vervolgens had ik tijdens de eerste minuten van deze boekverfilming de neiging om weg te lopen. Uit solidariteit voor de vriendin met wie ik was, bleef ik. Het is niet dat The Bookshop de allerslechtste film is, maar het is wel saai, cliché en ver-van-mijn-bed.

Weduwe

Dit komt door de tijd waarin het speelt in combinatie met de sfeer rondom hoofdpersoon en boekliefhebber Florence Green (Emily Mortimer): een weduwe die in het verleden leeft. Zestien jaar geleden overleed haar man en ze denkt nog steeds aan hem tot in detail.

Waarom?

Tegen het advies van iedereen in, opent ze een boekwinkel, want dat is wat ze wil en het zal gebeuren. Daar kon ik me al niet in verplaatsen. De dorpsbewoners zijn namelijk vervelend, kortzichtig en lezen niet. Bovendien is Florence met niemand bevriend, dus waarom zou ze proberen om boeken aan ze te verkopen?

Het Kabbelt

Vervolgens beleeft ze wat lieftallige momenten, voordat het verhaal weer grauw en kleurloos wordt. Echte hoogtepunten zijn er niet. Het verhaal kabbelt voort, terwijl je verschillende cliché’s voorbij ziet komen. Het enige dat ik positief vond is het doorzettingsvermogen van Emily en haar zelfstandigheid. Een klein beetje feministisch is de film wel.

Concluderend

Nee, geen aanrader. Zeker niet in de zomer, als de zon schijnt en het leven leuk is. Kijk deze film in de herfst als je echt niets anders te doen hebt. Of lees het boek, het is wellicht beter dan de film.

IMDb naar The Bookshop.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.