shoplifters

1 min. lezenShoplifters (Manbiki kazoku): interessant

Jaar: 2018
Regisseur: Hirokazu Koreeda

Shoplifters is typisch zo’n film die veel aandacht krijgt in de media, maar dan kan tegenvallen doordat je er een te hoge verwachting van hebt. Dat was exact wat ik vreesde, maar onnodig bleek later. 

Winkeldiefjes

Deze dramafilm begeeft zich in het Japanse huishouden, een omgeving die me altijd aanstaat. Dit keer het huishouden van winkeldiefjes, zoals je met deze titel al kon verwachten. Misschien geen ideaal gezin, maar ik vind het allemaal mooi. Ik ben nou eenmaal gefascineerd door de Japanse cultuur.

Wie zijn ze

Een lief, klein meisje wordt door de criminele familie tijdelijk in huis genomen, zodat ze een beetje voor haar kunnen zorgen. Hoe langer ze dit doen, hoe meer je de familie leert kennen. Wie zijn ze, hoe zijn de verhoudingen, wie houdt er van wie en waarom doen ze wat ze doen? De antwoorden hierop zijn best interessant.

Verknipt, maar interessant

Er zijn wel wat treurige aspecten aan de film en er is een bepaalde verkniptheid aan vele karakters. Toch vind ik Shoplifters geen treurige film, eerder een interessante. Op een mooie manier ontsluit het verhaal zich, en laat het je nadenken over beïnvloeding, en over wat goed en fout is, in complexe situaties. Dat vind ik erg knap gedaan door Hirokazu Koreeda.

Concluderend

Een mooie film, die iets laat zien van de Japanse cultuur, maar je ook laat nadenken over goed en fout. Aanrader.

IMDb naar Shoplifters (Manbiki kazoku).
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenShoplifters (Manbiki kazoku): interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.