Scott Pilgrim vs. the World

1 min. lezenScott Pilgrim vs. the World: absurd

Jaar: 2010
Regisseur: Edgar Wright

Met de knipogen die in deze film gemaakt worden naar computerspellen heb ik weinig. Anderzijds lijkt Scott Pilgrim vs. the World (van de maker van Baby Driver) me geen typische film voor gamers. Het is meer dat hoofdpersoon Scott (Michael Cera) een beetje een nerd is, en zijn vrienden ook. En daar is natuurlijk niets mis mee. 

Hoog niveau humor

Deze komische, romantische actiefilm wekt niet zo hoge verwachtingen als je hem aanzet, maar de humor blijkt van een hoog niveau. Michael Cera vind ik dan ook een tamelijk vermakelijke acteur. Bovendien is er een klein rolletje voor Jason Schwartzman, als één van de gevaarlijke ex-en die Scott moet verslaan.

VerliefdScott pilgrim vs the world

Scott is namelijk verliefd maar het is geen eenvoudige liefde. Huisgenoot Wallace (Kieran Culkin, broertje van Macaulay) helpt hem er doorheen. Kieran vind ik overigens ook een erg leuke acteur, je ziet de Culkin-trekjes er doorheen en tegelijkertijd heeft hij charisma. En dan heb je nog Alison Pill, die in deze film een gefrustreerde, vrouwelijke drummer is.

Grens fictie

Alle situaties zijn in de vorm van een computerspel gegoten. Soms zie je scènes waarvan je denkt: ‘echt?’ Niets is onmogelijk, zeker niet voor Scott, die graag dagdroomt. De grens van het fictieve wordt ver doorgetrokken. 

Over-the-top

Dit alles bij elkaar maakt Scott Pilgrim vs. the World tot een wat absurdistische, over-the-top film, met dromerige elementen. Hoewel het me niet zó interesseerde dat ik op het puntje van mijn stoel zat, heb ik met plezier gekeken dankzij de goede humor.

Conclusie

Aanrader of niet? Zeker wel een aanrader, tenminste, als je van comedy houdt of aangetrokken bent door de acteurs. En je niet laat afschrikken door een vleugje absurditeit.

Link naar Scott Pilgrim vs. the World.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenScott Pilgrim vs. the World: absurd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.