My big fat greek wedding

2 min. lezenMy Big Fat Greek Wedding: anders

Jaar: 2002
Regisseur: Joel Zwick

Deze titel die zestien jaar geleden aan me voorbij is gegaan – vond ik erg simpel klinken. Maar mijn nieuwsgierigheid wint altijd. Ik was benieuwd naar deze rol van John Corbett – Ian in de film – die ik voornamelijk ken van zijn rol in Sex and the City in dezelfde periode.
My big fat greek wedding

Griekse humor

Het Griekse aspect aan My Big Fat Greek Wedding vond ik verrassend grappig. “Er zijn twee soorten mensen,” zegt vader Gus (Michael Constantine), “Griekse mensen, en mensen die Grieks willen zijn”. De complete opvoeding van hoofdpersoon Toula (Nia Vardalos) draait om haar Griekse afkomst. Die volgens de familie niet verloochend moet worden.

Niet-Grieks

Balen dus voor de familie, als Toula’s oog valt op niet-Griekse man Ian. Maar er is geen stoppen meer aan. Toula weet wat ze wil. Dat Ian vegetarisch is, helpt niet mee in de acceptatie binnen deze Griekse gemeenschap.

Minder cliché

Hoe cliché dit misschien ook allemaal klinkt, ik vond het verloop van My Big Fat Greek Wedding toch erg leuk om naar te kijken. De enige twee dingen die ik minder geloofwaardig vond is hoe snel de liefde tussen Ian en Toula ontstaat in het begin, en hoe snel Toula transformeert tot een vrouw die aandacht heeft voor haar uiterlijk.

Interessant detail

Nia Vardalos schreef zelf het script voor deze film. Zelf is ze ook getrouwd met een Ian, maar dan Ian Gomez. Deze Ian speelt Mike in het verhaal, de vriend van Ian (John Corbett). Nia en Ian waren al getrouwd voordat de film werd opgenomen.

Concluderend

De minpunten daargelaten, is My Big Fat Greek Wedding een prima comedy. Het is niet extreem goed, maar ook zeker niet slecht. Door de Griekse overheersende cultuur, brengt het wat anders dan de gemiddelde Amerikaanse film in dit genre. Geschikt voor de minder intellectuele dagen.

Link naar My Big Fat Greek Wedding.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.