1 min. lezenMean Girls: listig

Jaar: 2004
Regisseur: Mark Waters

Gek genoeg had ik deze high school klassieker nog nooit gezien. Het moment was daar, om deze comedy met Lindsay Lohan (nieuwkomer Cady), Rachel McAdams (uberbitch Regina), Amanda Seyfried (laagbegaafde Karen) en Lizzy Caplan (alto Janis) eens te bekijken.

Plastic

Cady is nieuw op de middelbare school en sluit een vriendschap met Janis. Maar het lot heeft andere plannen met haar. Ze komt terecht in de plastic gemeenschap van de meest begeerlijke meisjes van de school. Iets wat toch ook wel in Janis’ voordeel is.

Vlot en grappig

Ondanks dat ik de middelbare schooltijd lang geleden vaarwel heb gezegd, kan ik dit soort films bij tijd en wijle wel waarderen. Ook in het geval van Mean Girls. De film verloopt lekker vlot en in elke scène gebeurt wel weer wat grappigs.

Regina

Vooral de rol van Regina vind ik erg komisch. Zij is de onoverwinnelijke bitch, die alles naar haar hand weet te zetten en voor niemand bang is. Een perfect vertolkte rol door Rachel McAdams. 

Moraal

Uiteindelijk heeft de film ook nog een mooie moraal. Want al die gemene trucjes die de meisjes uithalen, zijn natuurlijk niet goed voor de mensheid. Het keerpunt is dan ook nabij.

Eindconclusie

Komische film, vol met listig gedrag. Aanrader voor wie net als ik, nog weleens een jeugdfilm kan waarderen.

Link naar Mean Girls.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.