the night before

1 min. lezenThe Night Before: onstuimig

Jaar: 2005
Regisseur: Jonathan Levine

Deze kerstfilm over drie mannen die een laatste wilde nacht beleven voordat ze besluiten echt volwassen te worden, is een goede keus op kerstavond. Als je tenminste zit te wachten op coke-snuiverij, foute dansjes, vreemde dialogen en misplaatste liefdesbetuigingen. 

De acteurs

De motivatie voor mij om te gaan kijken was de cast die me wel aanstond: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Lizzy Caplan. De 6.4 op IMDb vond ik, zonder al te hoge verwachtingen te hebben, hoog genoeg om de film een kans te geven. 

Lachen

The Night Before is een comedy, en het genre doet zijn naam eer aan. Ik heb zeker kunnen lachen. Maar onstuimig is het wel. De drie vallen in de ene na de andere onhandige situatie. Daarnaast zijn ze ieder voor zich verwikkeld in hun eigen drama.

Geen tegenvaller

The Night Before viel me allerminst tegen. Hoewel het geen zogeheten masterpiece is, daarvoor pakt het verhaal je nét niet, zitten er genoeg scènes in die ik erg kan waarderen. Een trip tijdens een kerstdienst bijvoorbeeld. Ook komen de geslachtsdelen van James Franco aan de orde en heeft zelfs Miley Cyrus een klein rolletje, als haarzelf.

Eindoordeel

Komische, onstuimige kerstfilm. Die denk ik vooral leuk is voor de dertig-plussers onder ons. Aanrader.

Link naar The Night Before.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Night Before: onstuimig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.