Jawline

1 min. lezenJawline: vermakelijk

Jaar: 2019
Regisseur: Liza Mandelup

Jawline is een typische tijd-van-nu documentaire. Jeugd-van-nu, om precies te zijn. Over de intensiteit die sociale media en in het bijzonder de drang om influencer te zijn, op het leven van jonge mensen kan hebben. 

Onrealistische liefde

Maar niet alleen dat. Mijn mond viel open bij welke invloed influencers andersom op andere jongeren en kinderen kunnen hebben. Het deed me een beetje denken aan toen ik zelf op de basisschool zat en in de laatste klas fan was van The Backstreetboys. Een soort onrealistische liefde voelde ik voor die mannen, die werkelijk nergens op gebaseerd was.

Talent is zoek

Op dezelfde manier verzamelen influencers een schare fans om zich heen. Het enige verschil met muzikanten (of boybands) is dat ze niet persé iets te brengen hebben aan talent. Of nou ja, talent was er niet altijd bij die boybands maar ze deden op zijn minst een poging. Influencers hebben alleen maar veel volgers en een naar maatstaven leuk uiterlijk.

Positiviteit

Jawline is regelmatig grappig om naar te kijken. Vooral dankzij een nogal zelfingenomen manager die een karikatuur is van zichzelf. Wat ik een leuk aspect vond van de influencer-lifestyle, is dat ze allemaal proberen om positiviteit te brengen. Hoewel het er zo dik bovenop ligt dat het commercieel overkomt. Aan het einde van de film heb je bovendien zo vaak ‘I love you’ gehoord dat je ogen ervan gaan rollen.

Concluderend

Je krijgt in Jawline een vermakelijk inkijkje in hoe het leven een influencer eruit ziet. Interessant, dat zeker ook. Aanrader voor wie net als ik weinig meekrijgt van deze gekte in het dagelijks leven.

Jawline op IDFA.
IMDb naar Jawline.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.