fantastic mr fox

1 min. lezenFantastic Mr. Fox: speels

Jaar: 2009
Regisseur: Wes Anderson

Met Fantastic Mr Fox heb ik alle Wes Anderson-films gezien. Al een tijd terug had ik begrepen dat dit een hilarische animatie is, maar ik kon er uiteraard nog niets van vinden. Inmiddels wel.

Vlotter

Nu ik Isle of Dogs óók kortgeleden heb gezien, viel mij op dat Fantastic Mr. Fox een stuk vlotter verloopt. Daar waar er veel pauzes in Isle of Dogs zitten, een beetje á la The Royal Tenenbaums zoals ik al eerder schreef, hoef je je bij dit verhaal niet te vervelen.

Foute Vos

Mr. Fox (George Clooney) is een foute man, wiens werk voornamelijk bestaat uit het jatten van spullen. Zijn vrouw Mrs. Fox (Meryl Streep) daarentegen is de goedheid zelve en zet hem dan ook aan om ander werk te zoeken.

Onderlinge spanningen

Maar voor Mr. Fox blijft zijn vorige leven lokken en zo belandt hij in een nieuw avontuur, waar de hele gemeenschap bij betrokken raakt. Dit verhaal op zichzelf is nog niet eens zo uniek, maar de onderlinge spanningen tussen de vossen en andere dieren, zijn erg grappig.

Anders

Die spanningen zijn er al vóór het avontuur, vooral bij zijn zoon Ash (Jason Schwartzman) die ‘anders’ is maar toch graag op zijn vader wil lijken. De film zit vol met enerverende en hilarische dialogen, tussen dieren met een te groot ego of teveel talent.

Aanrader?

Kortom, ik heb me weer prima vermaakt en ik denk dat Fantastic Mr. Fox zelfs voor mensen die normaal geen animatie kijken, te waarderen is. Het is een speelse, vlotte film die niet verveelt. Aanrader.

IMDb naar Fantastic Mr. Fox.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.