1 min. lezenClueless: minder cliché

Jaar: 1995
Regisseur: Amy Heckerling

Van Clueless kon ik niet anders dan een simpele meisjesfilm verwachten. Een film over jongens en uiterlijkheden, met weinig diepgang en originaliteit. Of toch niet?

Benijden

Cher (Alicia Silverstone) is een rijk meisje dat qua uiterlijk alles heeft om te benijden. Op school is ze het middelpunt van aandacht samen met haar beste vriendin. Cher haar grootste passie is het op onrechtmatige gronden verkrijgen van hoge cijfers.

Niet zo cliché

Wat me oprecht verraste, was dat Clueless – ondanks de aanwezige gesprekken over kleding en jongens – niet zo cliché is. Hoofdpersonage Cher (Alicia Silverstone) is nog maagd en hoewel ze veel jongens kan krijgen, is ze in niemand geïnteresseerd.

Goede daden

Andere zaken krijgen in haar leven meer aandacht. Op haar eigen originele manier, begint ze goede daden te verrichten. Hiermee werd Clueless voor mij niet alleen een komische film om te zien, ook een écht leuke.

Conclusie + extra detail

Clueless is geschikt voor wie zin heeft in een komische tienerfilm met een iets andere verhaallijn dan je automatisch verwacht van het genre. Bovendien speelt Paul Rudd ook een klein rolletje! Niet een onbelangrijk detail. Aanrader.

Link naar Clueless.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.