the gentlemen

2 min. lezenThe Gentlemen: soepel

Jaar: 2019
Regisseur: Guy Ritchie

Corona of geen corona, soms is een spannende misdaadfilm precies waar je naar zoekt. The Gentlemen, weer eens een film van Guy Ritchie, is dan een prima keuze. Het keek voor mij weg als een kruising tussen Ocean’s Eleven en een James Bond-film. 

Hugh Grant als crimineel

Je krijgt er ook direct een verzameling goede acteurs bij, met als opvallendste kandidaat Hugh Grant. Een man die je toch vooral van zoetsappige komedies kent waar hij met zijn mooie glimlach het sluitstuk is van een meeslepende romance. Daar waar hij zich in deze film ontpopt als de lugubere crimineel Fletcher. Zijn glimlach is dan ook niet meer zo bekoorlijk als ‘ie ooit was, de beste man wordt ook ouder.

De held

Een ander hoogtepunt op acteur-gebied is Matthew McConaughey, die als Mickey Pearson wel de ster van het doek te noemen is. Hij is de held die alle mannen willen zijn. Hij is de slimste, de stoerste, de daadkrachtigste en de rijkste. Ook heeft het hij het goed voor elkaar op liefdesgebied, Mickey gaat met femme fatale Rosalind (Michelle Dockery). Maar op heldengebied kan coach gespeeld door Colin Farrell er ook wat van, je zult wat grappige en coole scènes met hem zien.

Spannend en humoristisch

Dan nog even wat woorden over het verhaal. The Gentlemen zit goed en spannend in elkaar, de opeenvolgende scènes werken toe naar een hoogtepunt. Aan het einde denk je: ja! Toch vond ik het ondanks de verschillende stoere en humoristische momenten die voorbijkomen, niet noodzakelijkerwijs een meesterwerk. Misschien omdat het over wietteelt gaat, een al zeer breed uitgemeten onderwerp, en het een traditioneel verhaal is in de brede zin van het woord: de held die overwint in de duistere wereld van de misdaad.

Conclusie

The Gentlemen is een sterke, soepele, vermakelijke misdaadfilm, maar misschien niet zó goed dat het je favoriet van het jaar wordt. Of wel, dat zou natuurlijk ook kunnen. In ieder geval: aanrader.

IMDb naar The Gentlemen.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.