Searching Eva

1 min. lezenSearching Eva: een hand vol

Jaar: 2019
Regisseur: Pia Hellenthal

Eindeloze selfies voor Instagram, seks met mannen voor geld, argeloze gesprekken tijdens het branden van heroïne: het leven van millennial Eva, is kortweg een hand vol. 

Artistiek, modebewust, androgyn

Deze zoekende Eva, een artistieke en modebewuste jonge vrouw met een androgyn uiterlijk, leidt een zwervend bestaan. Ze woont steeds weer bij andere mensen in. De documentaire toont met wie ze allemaal in contact komt en de rol die haar familie en verleden speelt in haar leven nu.

Onafhankelijkheid en kracht

Eva leidt het soort leven, dat je niet snel ziet bij anderen. Ze straalt een bepaalde vorm van onafhankelijkheid en kracht uit die erg bijzonder is en laat zichzelf filmen alsof ze niets te verliezen heeft. Tegelijkertijd heb je met haar te doen en vraag je je af of het ooit nog goed gaat komen allemaal.

Vlucht of vrijheid

De film zet je aan het denken over levenskeuzes en alternatieve manieren om te leven. Je kunt je namelijk afvragen: beleeft de Eva de ultieme vrijheid? Of is het armoede, en is ze op de vlucht? Een heel interessant aspect van de documentaire vond ik dat.

Conclusie

Searching Eva is een indrukwekkende, openhartige documentaire. Mocht je nog de kans hebben om de film te zien, doe het dan snel. Te zien op IDFA. Aanrader.

Searching Eva op IDFA.
IMDb naar Searching Eva.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.