And then we danced

1 min. lezenAnd then we danced: gevoelig

Jaar: 2019
Regisseur: Levan Akin

Als je Call me by your name kon waarderen, doe je dat eveneens bij deze film. Het is de Georgische variatie erop. Maar net origineel genoeg om het geen replica te noemen. 

Spannende concurrent

Voor wie deze parel nog niet gezien heeft: Merab is een danser bij Nationale Georgische Ensemble en doet – in tegenstelling tot zijn luie broer – zijn best om zijn carrière naar een hoger plan te tillen. Op een dag arriveert Merab’s nieuwe concurrent Irakli. Die hij spannend vindt op meerdere vlakken.

Positieve levenshouding

Merab is arm en zijn leven is vrij uitzichtloos. Toch heeft heeft hij een verrassend positieve levenshouding. Dat is een erg mooi aspect van de film, dat doorschemert in elke scène.

Je leeft mee

De film heeft diepgang en je leeft erg mee met Merab, die zichzelf aan het ontwikkelen en ontdekken is. Daarnaast zie je mooie beelden van de dansers, van weekenden in het bos en van gepassioneerde momenten.

Concluderend

Prachtige film wat mij betreft over gevoelige gevoelens, die jouw aandacht – zeker als je een filmhuisfilm-liefhebber bent – zeker verdient. Aanrader.

IMDb naar And then we danced.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.