de liefhebbers

1 min. lezenDe Liefhebbers: realistisch

Jaar: 2019
Regisseur: Anna van der Heide

Zie Theo Maassen – Jonathan in de film – eens in een ander licht, Jeroen Krabbé als een minder aangenaam figuur als pater de familias Jan en aanschouw hoe deze familie zich worstelt door gemeenschappelijke en individuele problemen. Inclusief enorm schattige hond Mies.

Nederlandse films kijk ik niet zo vaak meer, maar naar De Liefhebbers – evenals Instinct overigens, die ik nog steeds niet heb gezien – waren mijn filmbuddy en ik allebei wel benieuwd. En waar kun je deze beter zien dan in Het Ketelhuis in Amsterdam?

Drama en vermaak

Wat ik mooi vind aan De Liefhebbers is dat het een combinatie brengt van drama en diepgang, alsmede komedie en vermaak. Het verbeeldt problemen waarin iedereen zich kan herkennen. Zo realistisch en toch vermakelijk een film kunnen maken, dat vind ik knap en maakte dat ik bij de aftiteling dacht: ‘Wat een goede film.’ Ik was oprecht onder de indruk.

Goede cast

Verder zit er een scala aan goede acteurs in de film. Zowel zeer bekende acteurs als Jelka van Houten, Hadewych Minis, Beppie Melissen (naast bovengenoemde), als acteurs die steeds bekender wórden zoals Majd Mardo en Bas Keizer.

Concluderend

Mooie, realistische familiefilm met humor en diepgang. Aanrader. Zeker voor wie Nederlandse films kan waarderen.

 

IMDb naar De Liefhebbers.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.