PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE

2 min. lezenPlaire, aimer et courir vite (Sorry Angel): wollig

Jaar: 2018
Regisseur: Christophe Honoré

Franse films kan ik vaak wel waarderen. Zo ook Plaire, aimer etc courir vite. Zogenaamd een film over mannen die dialogen voeren over de liefde. In de praktijk meer een film over de liefdesrelaties van één schrijver. Zeker leuk, maar er zijn wel wat minpuntjes. 

Niet representatief

Dat begint al bij de verwachtingen rondom Plaire, aimer et courir vite. De foto die je bij deze film ziet op vele filmpagina’s – van drie mannen in bed – is niet representatief voor de film.

Plaire, aimer et courir viteIk dacht naar een soort komisch, filosofisch trio te gaan kijken. Filosofisch en komisch is het vaak wel maar het ontbreekt aan een trio. De drie karakters komen niet samen tot een eindconclusie over de liefde, hooguit de twee mannen links. Bovendien zo lollig als dit beeld doet vermoeden, is de dramafilm niet.

Minimaal twee uur

De film duurt volgens Cineville een uur en drie kwartier. Dat is dus niet zo. De film duurt twee uur en een kwartier minimaal. Tegen het eind zat ik daarom echt te wachten op een afronding in de zoektocht van schrijver Jacques Tondelli (Pierre Deladonchamps).

Vreemde dialoog

De dialoog tijdens de openingsscène in een restaurant, vond ik wat vreemd. Ik dacht nog, misschien is dit ’t Franse’, een cultuur die ik niet helemaal kan bevatten. Misschien was dat het ook, maar het kwam toch niet helemaal realistisch op me over. Je belandt als het ware in een diep gesprek dat je als kijker niet als zodanig voelt.

AIDS

Je kijkt dus naar een filosofisch verhaal over de liefde, maar al snel ontdek je dat AIDS in het spel is. Om eerlijk te zijn dacht ik: ‘alweer?’ Omdat het me deed denken aan de vorig jaar vertoonde 120 BPM die over dezelfde periode gaat in Parijs. Niet dat het niet relevant is, maar zat er niet helemaal op te wachten omdat ik wat luchtigers verwachtte.

Concluderend

Grotendeels een leuke film, met regelmatig humor maar ook een dramatische kant. Niet je allerbeste film ever, maar als je houdt van het Franse, of homostelletjes, best de moeite waard.

IMDb naar Plaire, aimer et courir vite.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.