juliet, naked, film, movie, ethan hawke

1 min. lezenJuliet, Naked: wild

Jaar: 2018
Regisseur: Jesse Peretz

Als je houdt van de Ethan Hawke in Before Sunrise, -Sunset en -Midnight, dan houd je waarschijnlijk ook wel van de Ethan Hawke in Juliet, Naked. Hij speelt een soortgelijke rol maar dan in de huid van een rockster Tucker Crowe. Direct ook het minpunt van de film: de lichte mate van voorspelbaarheid.

Gek

Eerst beland je in de gekke relatie van Annie (Rose Byrne) en Duncan (Chris O’Dowd). Duncan is een zeer komische verschijning. Geobsedeerd door zanger Tucker Crowe gaat hij door het leven als heteroman.

Tucker

Annie is ongelukkig en krijgt te weinig aandacht. Dan komt ze onverwachts Tucker tegen. En kijk je naar hoe dat verloopt, met licht voorspelbare elementen. Dat is in het kort de film. Niemand gaat overigens naakt. Juliet, Naked is een plaat van Tucker Crowe. Lekker wild dus.

Ook komisch

Deze man is overigens net als Duncan een komische verschijning. Na ontelbaar veel misstappen in zijn privéleven, neemt hij de dingen met een korreltje zout. Ik kan Hawke altijd wel waarderen in een film, en dat is nu ook zo. Hij tilt de film absoluut naar een hoger niveau.

Luchtig

Juliet, Naked is niet heel diepzinnig. Maar het beschrijft relaties die verkeerd in elkaar zitten, obsessies dus en moeilijkheden in de liefde. Dit alles is verpakt in een luchtig, komisch jasje. Wat lekker wegkijkt. Met een klein beetje romantiek.

Aanrader?

Conclusie? Heb je zin in een film die niet alles overstijgend qua niveau hoeft te zijn, maar wel gezellig, luchtig en een beetje komisch is? Dan is Juliet, Naked wel een aanrader.

IMDb naar Juliet, Naked.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenJuliet, Naked: wild

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.