Our Shining Days

1 min. lezenOur Shining Days: speels

Jaar: 2017
Regisseur: Wang Ran

Op donkere, winterse, saaie dagen is deze ultiem lichtvoetige film, een ideale keus. Tenminste, als je Aziatische gekte kunt waarderen, want die ga je zeker tegenkomen in deze Chinese productie, die nu te zien is op filmfestival Cinemasia

Energiek

Muziekschool-studente Chen (Lulu Xu) is de kern van alle komedie in Our Shining Days. Met haar ongedwongen energieke karakter zoekt ze graag de grens op tussen wat mag en niet mag op haar strenge school. Ze verzorgt op creatieve wijze warme maaltijden voor haar en haar beste vriend You Zha (Yuchang Peng).

Verliefd

Nu ze verliefd is op medestudent en veelbelovende muzikant Wang Wen (Luo Mingjie) voelt ze zich geroepen om op indrukwekkende wijze zijn aandacht te trekken. Ze vormt zelf een band, waarin ze haar instrument yangquin bespeelt.

Kleurrijk

Our Shining Days gaat dus ook over muziek: klassieke Westerse en Chinese muziek. Maar ook over Oktaku-meisjes. Dit zijn obsessieve fans van animé en manga. Samen met de romantische rode draad van de film zorgen deze thema’s voor een kleurrijk geheel.

Geen verveling

De film zit vol humoristische scènes en ik was niet de enige die dat vond – in de zaal hoorde ik opvallend veel lach-geluiden. Je verveelt je daarom geen minuut tijdens het kijken. Steeds gebeurt er weer iets opvallends, grappigs, of spannends.

Conclusie

Our Shining Days kwam voor mij als een aangename verrassing. Als je komedie, jeugdfilms en/of muziekfilms kunt waarderen, dan ben ik ervan overtuigd dat deze speelse speelfilm jou ook zal bevallen. Aanrader.

Link naar Our Shining Days.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.