1 min. lezenKimi no na wa (Your name): symbolisch

Jaar: 2016
Regisseur: Makoto Shinkai

Wat een genot is deze film om naar te kijken. Vooral als je een tijdje geen Japanse films hebt gezien. De authentieke sfeer van een Japanse film blijft ongekend. Je wordt in Kimi no na wa overspoeld door magische krachten, symboliek, romantiek en dromen. 

Mitsuha & Taki

Kimi no na wa draait om het complexe contact tussen Mitsuha (Mone Kamishiraishi), een jong, verveeld meisje dat samen met haar zusje en oma woont in het bergdorpje Itomori, en Taki (Ryûnosuke Kamiki), een jongen in Tokio.

Musubi

Een mooi woordje uit de film vond ik musubi, iets wat haar oma aan Mitsuha leert. Het is het woord voor vlechtwerk, maar ook het woord voor het verstrijken van de tijd én het woord voor verbinden, ook tussen mensen.

Smartphones

Veel beelden uit Tokio in de film, kloppen precies met de realiteit. Deze beelden bevatten ook subtiele humor, zo zie je mensen in de metro die enkel en alleen met hun smartphone bezig zijn. Dat vond ik wel een mooi detail. Ook speelt de smartphone een belangrijke rol in dit verhaal.

Chaotisch einde

Het enige nadeel aan Kimi no na wa, vind ik het allerlaatste deel. Hierbij komt het sprookje tot de kern, maar dat gebeurt zo chaotisch en is zo langdradig, dat ik het teveel van het goede vond. Desondanks blijft de kwaliteit van de film overeind. Laat je verrassen, door de symbolische Kimi no na wa.

Link naar Kimi no na wa (Your name).
Deel deze post / share this post

3 gedachten over “1 min. lezenKimi no na wa (Your name): symbolisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.