weathering with you

1 min. lezenTenki no ko (Weathering with you): regenachtig

Jaar: 2019
Regisseur: Makoto Shinkai

De nieuwe anime van de regisseur van Kimi no na wa lijkt in de basis op deze vorige film. Opnieuw is er een jongen en een meisje dat samen wil zijn, maar dwars wordt gezeten door de omstandigheden. Dit keer zijn dat de weersomstandigheden. 

De film speelt zich af in Tokyo, wat ik leuk vond omdat ik het op veel momenten herkende. Hodaka (Kotaro Daigo), is een middelbare scholier die naar deze stad afreist om zijn thuisfront te ontlopen, en hij ontmoet tiener en zonnemeisje Hina (Nana Mori) hier in een fastfood restaurant.

Tussen drama en luchtig

Tenki no ko zit een beetje tussen een luchtige en een dramatische anime in. Uiteraard krijgen de karakters het moeilijk en zijn er (Japans) traditiegetrouw heftige emoties. Maar er komen ook veel grappige en amuserende details in voor, zoals de rol van een schattig, bijdehand katje en een motorscène die ik wel kon waarderen.

Regenval, emoties, romantiek

Het regent nogal veel in Tokyo. Om de lucht (letterlijk) te klaren, komen Hodaka en Hina samen tot wat oplossingen. Maar die zijn niet zonder gevolgen. De emoties lopen zoals genoemd op en er vallen verschillende tranen. Ja, er zit ook wat romantiek in de film. Voor zover mogelijk in een voor kinderen geschikte film.

Conclusie

Tenki no ko is een mooie film met een goede mix van drama en amusement, waar ik met plezier naar heb gekeken. Zeker aan te raden als je van anime houdt.

IMDb naar Tenki no ko (Weathering with you).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.