kicking and screaming, 1995, movie

1 min. lezenKicking & Screaming: studentikoos

Jaar: 1995
Regisseur: Noah Baumbach

Deze film over afgestudeerden die niet weten wat ze met hun leven aanmoeten, leek me direct leuk. Gemaakt in de tijd dat Hollywood-acteurs nog niet hun tanden hoefden te bleken om in beeld te mogen verschijnen. 

Kicking and screaming, 1995, filmquote, quote, moviequoteDoorlopende chaos

Het studentikoze verhaal wordt in een niet-chronologische volgorde verteld, waardoor je blijft opletten. Toch kijkt het voor mij meer weg als een serie dan een film. Er is geen harde kern in het verhaal, het is meer een doorlopende chaos van gedachten, mislukkingen en doelloosheid.

Praag

Hoofdpersoon is Grover (Josh Hamilton), wiens vriendin Jane (Olivia d’Abo) te ambitieus en intelligent is voor hem om haar tempo bij te houden. Ze besluit om naar Praag te gaan om te studeren en nors als hij is, wil hij niet mee.

Denktijd

Hier besteed Grover vervolgens uren denktijd aan. Zijn vrienden zijn eveneens aan het nadenken. In de war als ze zijn, over wat hun volgende levensstap moet gaan worden.

Uniek

Kicking & Screaming zit iets anders in elkaar dan de gemiddelde film, door bovengenoemd gebrek aan een echte verhaallijn. Toch zijn de dialogen vermakelijk en is de levensfase voor velen wel herkenbaar waarschijnlijk. Kicking & Screaming is uniek in zijn soort en daarom het kijken waard.

Link naar Kicking & Screaming.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.