1 min. lezen7 giorni: zwak

Jaar: 2016
Regisseur: Rolando Colla

De personen in deze film zijn zwak. Ze vertonen namelijk labiel gedrag in de liefde. Ook wist ik niet dat deze Italiaanse – wat ik dacht een zeer passionele – film zo prullerig zou zijn.

Vuil

Niks geen strak gestreken lakens. Nee, vuil op de muur en ongedierte in je bed. En daar dan naakt in liggen samen. En met je bezwete bilnaad en ongepoetste tanden, klungelig en onappetijtelijk de liefde bedrijven.  Dat is kort samengevat 7 Giorni.

Bruiloft

Zeven dagen dus. Want zeven dagen lang bevinden Ivan (Bruno Todeschini) en Chiara (Alessia Barela) zich op een klein Siciliaans eiland om de bruiloft van Ivan’s ex-verslaafde broer en Chiara’s goede vriend Richard (Mark Barbé) voor te bereiden, die gedurende de laatste twee van deze dagen plaatsvindt.

Geheimen en instabiliteit

Ivan ontpopt zich tot een instabiel en heetgeblakerde man en Chiara blijkt haar complete leven achterwege te hebben gelaten. Hoewel de in het begin van de film ontstane liefde onrealistisch overkwam, komt er naarmate je langer kijkt meer logica en realisme in het verhaal. Daarmee steeg voor mij ook de kwaliteit van deze film iets.

Conclusie

Wie zin heeft om naar een raar, ietwat ongeloofwaardig liefdesverhaal te kijken, kan zijn kans grijpen om 7 Giorni te zien. Maar de rest van de kijkers die gewoon houdt van Italiaanse films en een romantisch verhaal verwacht kan 7 Giorni beter overslaan.

Voor de (ondanks alles) geïnteresseerden: filmpagina 7 Giorni.

Link naar 7 Giorni.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.