Under the Silver Lake

1 min. lezenUnder the Silver Lake: een hand vol

Jaar: 2018
Regisseur: David Robert Mitchell

De maker van de (voor mij acceptabele) horror It Follows heeft er een nieuwe film bij. Nu dacht ik direct: dit zal ook wel een horror zijn. De filmbeschrijvingen en het genre op IMDb doen verrassend anders vermoeden. Maar laat je niet misleiden, de horror is Mitchell niet vergeten, even filmisch en cult als It Follows.

Doolhof

Er gebeurt veel in Under the Silver Lake. Hoofdpersoon Sam (Andrew Garfield) is op zoek naar de vrouw op wie hij spontaan verliefd werd en belandt hierdoor in een lange zoektocht, waarvan je het begin en eind op een bepaald moment niet meer weet. Het wordt meer een soort duister dolhof.

Topdesign

Dit is spannend, eng, komisch en een genot voor het oog. Het design in de film is top. En dan vooral de uitstraling van sommige personen, zoals bijvoorbeeld de ‘Balloon Girl’ (Grace van Patten) in de foto hierboven.

Diepzinnig

Naarmate je langer kijkt begint op te vallen hoe onverwacht diepzinnig de film is. Het gaat over onze moderne maatschappij en de angsten die daarbij opkomen, ideeën over de wereld, het vergaan van de wereld en het gebrek aan mysterie door alle technologie. En dit gevoel van angst en het niet snappen van de wereld, trekt Mitchell steeds verder door.

Conclusie

Bij elkaar maakt dit Under the Silver Lake ‘a hell of a film’! Eentje die ik ondanks de enge momenten die ik iets minder prettig vond om naar te kijken, zeker kan aanraden. Laat je verrassen zou ik zeggen, net als ik.

IMDb naar Under the Silver Lake.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.