Jeune Femme

1 min. lezenJeune femme: lastig

Jaar: 2017
Regisseur: Léonor Serraille

Jeune Femme leek me op een mooie dag, vorige week een ideale keus. Luchtig, komisch, vrolijk. Over een puberale volwassen vrouw. In de bioscoop bleek Jeune Femme toch een iets ander verhaal. Vergeet het luchtige en vrolijke, en omarm het miserabele. Met hier en daar een lachje.

Lastig

De Jeune Femme met wie we te maken hebben is Paula (Laetitia Dosch), die het lastig vindt dat haar relatie plotseling voorbij is. Met pijn en moeite komt ze tot wat oplossingen en als kijker kun je genieten van de niet zo vlekkeloze manier waarop ze dat allemaal doet.

Overwegend dramatisch

Dat is beknopt waar de film om draait. Gaandeweg zie je steeds meer van wat haar leven was vóórdat de relatie verbroken werd. Dat is dus een overwegend dramatisch verhaal. Zowel het heden als het verleden. Enige lichtpuntjes zijn haar omgang met haar oppaskindje en een man op haar werk.

Conclusie

Ben je benieuwd geraakt? Dat is dan bijzonder. Want ik heb erg mijn best gedaan om je daarvoor te behoeden. Jeune Femme is niet persé slecht. Maar doordat het niet mega grappig,  interessant of aangrijpend is, wél middelmatig.

IMDb naar Jeune Femme.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.