In Your Dreams, film, movie, Yi ching chun dik ming yi

2 min. lezenIn Your Dreams (Yi ching chun dik ming yi): hartstochtelijk

Jaar: 2018
Regisseur: Wai Ching Tam

Deze taboe-film over juf Yip (Carina Lau), die een band opbouwt met haar leerling (Siu Hin Ng), maakte tijdens Cinemasia dit jaar het minst indruk op me. Maar de andere twee films waren dan ook erg goed. Dat maakt In Your Dreams niet automatisch slecht.

Uit de lucht

In Your Dreams is alleen af en toe wat klungelig en onlogisch. Dat begint al bij het bestaan van de twee hun contact. Dat is al vrij onlogisch. Vervolgens hangt de spanning snel in de lucht, maar vraag je je af waar die gevoelens zo snel toch vandaan gekomen zijn.

Benarde thuissituatie

Juf Yip haar perspectief is deels wel te begrijpen. Ze zit nu eenmaal in een benarde thuissituatie. Daar krijg je losbandig en onsamenhangend gedrag van. De onvoltooidheid van de twee hun band maakt In Your Dreams wel lastig om naar te kijken. Vandaar ook dat ze ervan dromen.

Het dak eraf

In Your Dreams heeft een dramatische ondertoon, maar als Yip en de naamloze student – het spijt me – dan eenmaal lol hebben, het dak eraf vliegt en de heupjes los gaan, trek ik dan weer een wenkbrauw omhoog. Ik zit er nog nét niet helemaal in. Ik snap dat een dansscène de cliché-truc is om sfeer te maken, het liefst vergeet ik alleen de kunstmatigheid ervan tijdens het kijken.

Verboden hartstocht

Hartstochtelijk, ja natuurlijk is deze film over een verboden liefde volgegooid met hartstocht. Je ziet de roze hartjes boven de hoofdjes vliegen. Ideaal voor als je toe was aan wat zoets. Totdat je weer bitter proeft, tijdens een zeer dramatisch moment voor Miss Yip.

Conclusie

Aziatische films doen mij wel deugd, hoe klungelig of onlogisch dan ook. Aanraden is een wat groot woord, maar je zou In Your Dreams best kunnen gaan kijken.

IMDb naar In Your Dreams (Yi ching chun dik ming yi).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.