Film stars don't die in liverpool

1 min. lezenFilm Stars Don’t Die in Liverpool: gezapig

Jaar: 2017
Regisseur: Paul McGuigan

Hoewel gezapig niet helemaal de lading dekt, vind ik het toch de beste omschrijving voor deze film over een vrouw op leeftijd (Annette Bening) die zich jong gedraagt en een minstens dertig jaar jongere man (Jamie Bell) aan zich bindt, met het oog op de liefde. 

Gloria Grahame

Het leeftijdsverschil is zó extreem dat ik het verhaal net niet helemaal geloof. Maar aangezien het op waarheid gebaseerd is – namelijk op de relatie tussen zwart-film-ster Gloria Grahame en de Britse acteur Peter Turner – moet ik het wel geloven.

Balans

Wat de twee bindt is hun acteursleven. In het geval van Peter staat dit nog in de kinderschoenen. Terwijl Grahame met een voldaan gevoel terugkijkt op al haar successen. Of de verhouding dus echt in balans is valt te betwisten.

Herleven herinneringen

En dan het gezapige onderdeel van de film. Je moet als kijker de relatie tussen de twee voor lief nemen, want de film gaat vooral over Grahame’s ziektebed. Een lome periode, met narigheid en het herleven van romantische herinneringen.

Drama

Ik moet toegeven, ik vond dat er veel leuke scènes in de film zijn en ik heb met fascinatie naar de romantiek tussen Peter en Gloria gekeken. Maar door het dramatische deel van de film, dat ik wat minder enthousiast ben. Ik houd nu eenmaal niet zo van drama. Bovendien is het is een wat huis-tuin-en-keuken-verhaal op een bepaalde manier. Waar ik ook niet enorm fan van ben.

Concluderend

Voor wie zin heeft om te kijken naar een ongewone liefde en het ziekbed van een flamboyante vrouw, is Film Stars Don’t Die In Liverpool een goede keus. Voor alle andere kijkers denk ik dat er betere filmopties zijn.

IMDb naar Film Stars Don't Die In Liverpool.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.