eyes wide shut

2 min. lezenEyes Wide Shut: magnifiek

Jaar: 1999
Regisseur: Stanley Kubrick

Deze winter zag ik voor het eerst Eyes Wide Shut. Voor wie net als ik onder een steen heeft geleefd en deze klassieker nog niet kent: kijk deze geweldige film. 

Geen hoge verwachtingen

In alle eerlijkheid ben ik geen groot fan van Tom Cruise. Films waarin hij speelt vind ik vaak minder goed, zoals bijvoorbeeld Vanilla Sky. Daarnaast ben ik geen fan van Nicole Kidman. Ik vind haar acteerstijl vaak wat ongeloofwaardig. Twee redenen voor mij om niet al te hoge verwachtingen te koesteren van deze alom bekende Kubrick. Dat was natuurlijk naïef.

Schoonheid

Direct al aan het begin van de film genoot ik van de schoonheid van de hoofdrolspelers. Nicole Kidman en Tom Cruise zijn werkelijk op hun mooist. Toch moest ik even wennen aan Kidman haar rol als Alice. Alice is vrij zwoel en dromerig, en praat langzaam. Het herinnerde me weer aan mijn mening over Kidman haar acteerstijl.

Waar ik wil zijn

Maar al vrij snel zat ik er middenin. De hele film is één grote trip naar een wereld waar ik wil zijn: prachtige mensen dus, mooie kleding, sensualiteit, mysterie, innemende muziek. De spanningsboog is bovendien perfect gebalanceerd. Ik kreeg bij het kijken bijna een orgasme van enthousiasme.

Top 5

Zoveel films heb ik in mijn leven al gekeken maar deze springt er echt wel bovenuit. Het is precies het soort film waar ik van houd. Eyes Wide Shut mag in mijn top 5. Ja oud nieuws, denk je misschien. Ik loop inderdaad 21 jaar achter. Maar ja, ik was een jong meisje destijds. Beter laat dan nooit.

Conclusie

Kijk Eyes Wide Shut voor het eerst of opnieuw. Het maakt niet uit, de film is gewoonweg een beleving die je niet wilt missen.

IMDb naar Eyes Wide Shut.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.