Emma

1 min. lezenEmma: heerlijkheid

Jaar: 2020
Regisseur: Autumn de Wilde

In tegenstelling tot mensen in mijn omgeving, die niet onder de indruk waren van Emma, was deze film voor mij helemaal naar mijn zin. Een komisch, lichtelijk over de top verhaal, tegen een geperfectioneerd zoet decor. Tevens de verfilming van Jane Austen’s gelijknamige roman. 

Ik was direct al benieuwd naar de film, toen ik zag dat zowel Johnny Flynn (Mr. Knightley), die ik een indrukwekkende acteur vond in de serie Lovesick, als Miranda Hart (Miss Bates) die ik hilarisch vind, erin speelden. 

Nieuw talent

Een aangename verrassing vond ik het acteerwerk van Anya Taylor-Joy, die de hoofdrol speelt als Emma Woodhouse. Ik kende haar nog niet, maar vind haar zeker een nieuw talent, die ik verwacht nog wel vaker te gaan zien. 

Matchmaker

Ze speelt de intrigerende rol van Emma, een vrouw die iedereen om haar heen domineert, op het vlak van de liefde tenminste. Op een subtiele wijze, weet ze het ene na het andere liefdeskoppel uit de grond te trekken. Tot afschuw van familievriend mr. Knightley, die vindt dat zij zich niet zo met anderen moet bemoeien.

Iets te expressief

De manier waarop de veelal zoete beelden elkaar opvolgen en de details die je hierbij ziet vind ik geniaal. Er zit veel humor in verwerkt. Sommige karakters zijn daarbij net iets té expressief, terwijl anderen stilletjes observeren. Deze combinatie maakte het extra leuk om naar de film te kijken.

Concluderend

Ik heb erg genoten van Emma. Het is grappig en tegelijkertijd een lust voor het oog. Aanrader, zeker als je houdt van visueel sterke films en komedie.

IMDb naar Emma.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.