book club

1 min. lezenBook Club: heet

Jaar: 2018
Regisseur: Bill Holderman

Wat doe je liever: de Fifty Shades of Grey-films kijken, de boeken lezen, kijken naar een groep oude vrouwen die de boeken lezen of alle varianten negeren? Ik heb me al schuldig gemaakt aan het eerste en derde. Natúúrlijk wist ik dat The Bookclub geen cultureel hoogtepunt zou worden.

Opgefleurd

Maar moet dat dan? Nee. En dat is ook weleens lekker. De film zit vol met humor. En daar houd ik wel van. Jane Fonda en Diane Keaton zijn daarin de trekkers, die de boel opfleuren, verfrissen en enerveren.

Spannend

Ze zijn geschokt. Hoe kan het ook anders. Want lezen over bondage-seks tijdens een ingeslapen huwelijk of na tientallen jaren zonder seks, is even wat anders dan je gewend bent. Maar anderzijds is dat natuurlijk reuze spannend. Of misschien wel heet.

Cliché-minder

Zelfs de mindere, cliché-kanten van de film kon ik waarderen en accepteren. The Bookclub is gewoon helemaal prima. Je gedoogt het als kijker, want tja, je wist waar je naartoe ging. En opnieuw kan ik Jane Fonda en Diane Keaton in de strijd gooien. Ze maken het leuk.

Conclusie

Ga je naar deze film, dan wil je even genieten, luchtig. Heb je andere doelen, dan voldoet The Bookclub vast niet. Desalniettemin vind ik het een aanrader.

IMDb naar Book Club.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.