mandy

1 min. lezenMandy: wild

Jaar: 2018
Regisseur: Panos Cosmatos

Gekte alom, als je het aandurft om Mandy te gaan bekijken. Ik las al dat dit Nicolas Cage zijn meest psychotische rol was, maar in tegenstelling tot wat ik dacht, is hij als Red Miller niet de veroorzaker van dit alles. 

In het bos

Er is een groepje gekken in het bos die de boel op stelten zetten. Toevallig woont Red Miller ook in het bos met zijn vriendin Mandy Bloom (Andrea Riseborough). Lekker afgelegen. Het begin de film kent nog iets van vreugde, dit verdwijnt snel.

Gruwelijk

Je waant je al vanaf de eerste minuut in een donkere, duistere wereld. En je komt er zeker niet meer uit voor het einde van de film. Het is niet persé heel eng om te zien, het is eerder gruwelijk. Met regelmatig humoristische momenten tussendoor. Zo wordt er een lijntje coke gesnoven, op een verrassend moment.

Origineel

Een vriend van me vind deze film helemaal fantastisch en heeft ‘m al twee keer gezien. Zelf hoef ik niet in de herhaling. Mandy was een hand vol. Maar wel op een originele manier. En het is een erg goede rol voor Nicolas Cage, hij wordt een held in het verhaal.

Conclusie

Horrorliefhebbers zullen zich wel vermaken gok ik. Alle anderen? Kijken is op eigen risico. Wie weet vind je het helemaal te gek. Mandy is in ieder geval een wilde film, in het wild.

IMDb naar Mandy.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.