After Hours

1 min. lezenAfter Hours: geniaal

Jaar: 1985
Regisseur: Martin Scorsese

Deze film van Martin Scorsese is niet erg bekend, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om te gaan kijken. Ik heb sinds lange tijd niet zo’n grappige film gezien. 

Kalm met een boek

Het grappige zit hem vooral in de hoeveelheid drama die Paul Hackett (Griffin Dunne) – een eenvoudige kantoormedewerker – op één avond meemaakt nadat hij kalm neerstrijkt in een café met een boek.

After HoursErgste nachtmerrie

Denk de overtreffende trap van ongelukkige omstandigheden, en daar dan nog een schepje bovenop. Scorsese beeldt met deze film perfect je ergste nachtmerrie uit. Het enige voordeel is dat je als kijker geen angst hoeft te voelen. Enkel compassie voor arme Paul.

Verknipte mensen

Denk emoties, denk versierpogingen. Er zitten zoveel fantastische details in After Hours. Je ziet een heleboel mensen die ernstig met zichzelf bezig zijn. Mensen met illusies. Verknipte mensen. En tussen al dit volk is Paul de beschaafdheid zelve.

Conclusie

Het is het beste om niet teveel woorden te wijden aan het beschrijven van deze film, dat maakt het kijken leuker. Als je van komedie houdt, kan ik After Hours met zekerheid aanraden. Topfilm.

IMDb naar After Hours.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenAfter Hours: geniaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.