Every day is a good day

1 min. lezenEvery day is a good day: neutraal

Jaar: 2018
Regisseur: Tatsushi Ohmori

Een tijd geleden zag ik op Camera Japan Festival in Kriterion deze film over een jonge vrouw die in opleiding gaat voor de klassieke Japanse theeceremonie. 

Kluns

Noriko weet niet wat ze met haar leven moet en wordt door haar familie gezien als een kluns. Uit gebrek aan ideeën voor haar toekomst, besluit ze om in de leer te gaan voor de theeceremonie, samen met haar nichtje.

Kimono’s en regels

De film is precies wat je erbij verwacht. Lichtelijk saai. Veel theeceremonies, kimono’s en regels. Subtiele humor, zoals alleen de Japanners dat kunnen. Gedurende het grootste deel van de honderd minuten geeft het verhaal je een neutrale sfeer. Geen grote hoogtes, geen grote dieptes.

Dramatischer

Tegen het einde van de film, verandert dit in een wat dramatischer toon. Dankzij de meedogenloze, strenge thee-meester. Ik krijg medelijden met Noriko en het leven dat ze leidt. De film gaat daarmee ook sterk over doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.

Concluderend

Niet je meest positieve film, maar wel eentje waarmee je dichtbij de Japanse theecultuur kunt aanschouwen, wat ik persoonlijk wel interessant vond.

IMDb naar Every day is a good day (Nichinichi Kore Kôjitsu).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.