1 min. lezenVicky Christina Barcelona: polyamoreus

Jaar: 2008
Regisseur: Woody Allen

Tijdens de eerste minuten van Vicky Christina Barcelona, herinnerde ik me dat ik de film al eens eerder had gezien, lang geleden. Toch bleef ik kijken. Het was opnieuw erg leuk om te zien. 

Dezelfde man

Hoe kan het ook anders, met Penélope Cruz als de gestoorde, temperamentvolle kunstenares Maria Elena en Scarlett Johansson als de vrijdenkende, zoekende Cristina, die allebei van dezelfde man houden. Rebecca Hall is Vicky, die qua levensinstelling het tegenovergestelde is van Cristina: ze houdt van structuur, duidelijkheid en regels. En dan hebben we nog de centrale man in het verhaal: de kalme kunstenaar Juan Antonio (Javier Bardem). 

Voice-over

De voice-over in Vicky Christina Barcelona vind ik geniaal. Het verhaal wordt op een hele luchtige en simpele wijze verteld, wat naadloos aansluit op de beelden. Dit gedeelte van de film vormt dan ook de comedy. De personages zelf zitten middenin hun eigen drama, met soms wat romantische momenten. Daarnaast is het verloop van het verhaal ook erg geniaal gevonden en komisch.

Concluderend

Aanrader of niet? Absoluut. Als je ook maar enigszins houdt van Woody Allen zijn films, van romantische films, van films over kunstenaars, van subtiele comedy’s, of interesse hebt in polyamorie, dan gaat Vicky Christina Barcelona je niet teleurstellen.

Link naar Vicky Christina Barcelona.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenVicky Christina Barcelona: polyamoreus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.