2 min. lezenDavid Lynch: The Art Life: inspirerend

Jaar: 2016
Regisseur: Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm

David Lynch ken ik voornamelijk van de door mij geliefde serie Twin Peaks. Dat Lynch naast filmregisseur ook een kunstenaar is – én een inspirerende – is een aangename verrassing. 

Buitengewoon & artistiek

Gedurende de film zie je hem bezig met buitengewone figuren, vormen en materialen. Ik snapte niets van wat hij aan het doen was en tegelijkertijd was het geweldig inspirerend om naar te kijken. Hij is heel artistiek, dat zie en merk je aan alles. Ook zag ik veel indrukwekkende schilderijen van hem voorbijkomen.

Cinemore

De documentaire over Lynch werd vertoond tijdens een maandelijkse avond in Cinecenter: Cinemore, een verdiepend programma voor bijzondere films. Voorafgaand aan de film was er daarom een lezing, die met humor gebracht werd. Een mooie introductie van deze documentaire.

Twin Peaks

Een van de redenen dat ik David Lynch: The Art Life wilde zien was om meer te weten komen over Twin Peaks en hoe hij dit ontwikkeld heeft. Helaas komt dit niet aan de orde in de film. Slechts een klein onderdeel gaat over hoe hij de filmwereld binnenkwam.

Persoonlijk leven

Grotendeels, en de naam zegt het natuurlijk al, gaat deze documentaire over zijn kunstenaarsbestaan. Daarnaast komen zijn familiebanden en zijn persoonlijk leven aan de orde. Gek genoeg is hij zelf veelal de verteller van het verhaal. Dat maakt de film soms ook chaotisch en moeilijk om te volgen.

Conclusie

De grootste conclusie die ik kan trekken na het kijken is dat David Lynch een intrigerende man is. David Lynch: The Art Life is een inspirerende documentaire, die als enige twee nadelen heeft dat Twin Peaks geen aandacht krijgt en dat de voice-over door hemzelf niet altijd de meest informatieve keuze is. Desalniettemin: aanrader.

Link naar David Lynch: The Art Life.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “2 min. lezenDavid Lynch: The Art Life: inspirerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.