1 min. lezenEx Libris: New York Public Library: onderhoudend

Jaar: 2017
Regisseur: Frederick Wiseman

Of ik het drieënhalf uur zou volhouden om naar een documentaire over de openbare bibliotheek van New York te kijken, was een vraag die ik mijzelf stelde toen ik in de drukbezette zaal 1 van Eye neerstreek. Zonder pauze dus. 

Beeld

Het ging uitstekend. Frederick Wiseman vertelt zo ‘zen’ een verhaal, dat je gewoon lekker blijft kijken. Het mooie is, er zijn geen voice-overs. Hij laat het beeld voor zich spreken.

Inkijkje

Steeds krijg je een ander inkijkje in wat er binnen de muren van het centrale gebouw aan Bryant Park en de andere vestigingen van de stad gebeurt. En dat is veel. De bibliotheek organiseert activiteiten voor een sterk uiteenlopend publiek. Ook mag je meeluisteren met de gesprekken van het bestuur.

Niet voor iedereen

Voor mensen die houden van leren, boeken en archieven blijft de interesse steeds geprikkeld. Toch denk ik niet dat iedereen zich met Ex Libris: New York Public Library vermaakt. In de basis moet het idee van een documentaire over de openbare bibliotheek in New York je al aanstaan, anders gaat deze film denk ik alsnog vervelen.

Concluderend

Een onderhoudende, drieënhalf uur durende documentaire, voor wie meer wil weten over de New York Public Library. Aanrader.

Link naar Ex Libris: New York Public Library & IDFA.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.