touch me not

1 min. lezenTouch me not: experimenteel

Jaar: 2018
Regisseur: Adina Pintilie

Touch me not is verreweg de meest experimentele film die ik ooit zag op IDFA. En het leuke is, dat ik het niet zag aankomen. Voor ik het wist zat ik naar porno te kijken, in al mijn onschuld. Neem dus vooral je kinderen mee naar deze docu. 

Intimiteit

De film gaat over intimiteit en onze behoefte daaraan. Twee personen in de film worstelen daar erg mee. Ze vinden het moeilijk om zichzelf te zijn of zich over te geven aan seks. Anderen in de film hebben die angsten al overwonnen en zijn helemaal in het reine met zichzelf en hun seksualiteit.

Bijna fictie

Touch me not bespreekt dit thema niet alleen op een experimentele, maar ook op een bijna fictieve manier. Het gaat allemaal heel diep en is enerzijds wel geloofwaardig, maar zeker tegen het einde van de film, als je alle scènes en emoties hebt gezien, vraag je jezelf af; is dit nou echt een documentaire of keek ik naar een stel acteurs?

Zoektocht

De regisseuse zelf geeft aan dat de film meer een beleving en zoektocht is, geen speelfilm, geen documentaire. Volgens IMDb is het een dramafilm en daar kan ik me wel in vinden. Maar IDFA zelf heeft de film tóch vertoont, wat ik op zich snap want het bespreken van dit onderwerp op zo’n diepgaande manier als deze film doet, is wél weer docu-achtig.

Conclusie

Diepgaande, experimentele film, geschikt voor mensen die het aankunnen om van alles en nog wat te zien dat met seks en intimiteit te maken heeft. Wel een hele interessante en indrukwekkende film. Aanrader.

IMDb naar Touch me not.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.