1 min. lezenThe Salesman (Asghar Farhadi) -> Meeslepend

the-salesmanThe Salesman is een film waar ik spontaan in belandde. De enige reden die ik daarvoor had was dat het over theatermakers zou gaan. Eenmaal in de bioscoopstoelen las ik pas de beschrijving van de film en werd het woord theatermakers niet genoemd. Het bleek over een dakloos geworden Iraans echtpaar te gaan wiens leven op de kop wordt gezet door een prostituee. Verwarrend. En dan nog de opmerkelijke titel ‘The Salesman’. Wat zou het me nou brengen?

Veel goeds, zo blijkt. Ik vond The Salesman een erg meeslepend verhaal. Misschien ook een beetje omdat de hoofdrolspelers ongeveer van mijn leeftijd lijken te zijn en ze toch wel in het theater werken. Maar bovenal omdat het verhaal steeds intenser en intenser wordt, het over rechtvaardigheid gaat, over leugens, geheimen en seksueel geweld. Onderwerpen die je niet zomaar van tafel veegt. Het is – vind ik – prachtig om te zien hoe het probleem in deze film, tussen mensen zelf wordt opgelost. Zeer realistisch, en zoals ik al benoemde: meeslepend.

Conclusie
De film is ondanks het zware thema niet te zwaar of te dramatisch om naar te kijken. Het gaat vooral om de emoties en communicatie binnen de relatie van Emad (Shahab Hosseini) en Rana (Taraneh Alidoosti). Een erg sterk verhaal, en zeker een aanrader.

Link naar The Salesman.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Salesman (Asghar Farhadi) -> Meeslepend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.