Eloise

1 min. lezenEloise at Christmastime: super-blij

Jaar: 2003
Regisseur: Kevin Lima

Bij toeval ontdekte ik Eloise at Christmastime. Ik had nog nooit van de titel gehoord, maar op basis van het fotomateriaal, zag ik het wel zitten. Bovendien speelt Julie Andrews in deze Disney kerstfilm een grote rol, mijn favoriete non. 

De ster

Toch is Eloise (Sofia Vassilieva) zelf de ster in dit verhaal. Zij frist elke scène op met haar sprankelende persoonlijkheid. Ze heeft een uitzonderlijk volwassen karakter en is daarmee het typische cosmopolitische kind, zo wereldwijs. Hoe kan het ook anders als je in het Plaza Hotel in New York woont, en je moeder altijd weg is.

Sociaal

Vandaar ook dat ze oppas (Julie Andrews) aan haar zijde heeft. Die grappig genoeg dus weer een zelfde soort rol speelt als in The Sound of Music, maar dan maar met één kind. Toch is de oppas niet de enige met wie Eloise zich bezighoudt. Als sociaal wezen, bemoeit zich ook graag met de (liefdes-)levens van de volwassenen om haar heen.

Komisch & schattig

Het resultaat is een komische en super-blije film. Je krijgt er een warm gevoel van, zonder drama. Het is dan ook een kinderfilm. Grappig detail: in het Plaza Hotel kun je een kamer huren die de Eloise Suite heet. Dus wie geen genoeg van al deze koddigheid kan krijgen, weet wat hem of haar te doen staan.

Conclusie?

Aanrader voor iedereen die een vrolijke kinder-kerstfilm kan waarderen.

Link naar Eloise at Christmastime.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.